Stopcontact eisen badkamer

U kunt niet zomaar een stopcontact in uw badkamer plaatsen. Het is handig eerst de stopcontact eisen badkamer te controleren voor uw eigen veiligheid.

Als u een aardlekschakelaar in huis heeft, moet u nog steeds aan strenge veiligheidseisen voldoen voor de stopcontact eisen badkamer. De badkamer wordt dan ook wel ingedeeld in zones.

Zone 0; de directe omgeving van het bad en van de douchebak.

Zone 1; bij een bad en bij een douchecabine, de ruimte boven het bad en boven de douchebak tot een hoogte van2,60 meter. Bij een douchekop zonder douchecabine, een straal van1,20 meterrondom de douchekop.

Zone 2; de ruimte van60 centimeternaast het bad, douchecabine of wasbak tot een hoogte van2,60 meter. Bij een douchekop zonder douchecabine is er geen zone 2.

Zone 3; de ruimte die buiten de boven aangegeven zones vallen.

Stopcontacten en lichtschakelaar mogen alleen geplaatst worden in zone 3.

Een stopcontact naast je douchecabine mag dus echt niet en is zeer gevaarlijk. Ook moeten deze stopcontacten die zich in zone 3 bevinden altijd voorzien zijn van randaarde. Houdt u aan de stopcontact eisen badkamer. De stopcontact eisen badkamer zijn voor uw eigen veiligheid. Als u zich niet aan de stopcontact eisen badkamer houdt zult u dit misschien nooit vergeten, na een heftige elektriciteits shock.